Excite

Mobiel ontwikkeld die tegen modder kan

Er zijn zoveel mobieltjes op deze planeet, dat de ene nog meer op de ander lijkt dan de volgende. En weet je wat er bij al deze mobieltjes ontbreekt? Je kunt hem niet een half uur lang een meter onder water houden. Maar daar is nu verandering in gekomen. Land Rover heeft namelijk in nauwe samenwerking met het Amerikaanse Sonim Technologies de 'Land Rover S1' ontwikkelt. De eerste mobiel die een half uur lang op een meter diepte onder water gehouden kan worden. Geen goed nieuws voor iedereen die zijn mobiel graag 31 minuten lang op anderhalve meter diepte wil houden.

Natuurlijk zitten er op de Land Rover S1 alles wat de gemiddelde gebruiker in een mobiel zoekt. Wij noemen een 2 megapixel camera met flash, twee megabit geheugensleuf, ingebouwde gps-ontvanger, fm-radio, bluetooth, wap-browser en dan zijn we er nog niet. Nee, deze GSM met grote ballen heeft luidsprekers die zijn afgesteld voor lawaaierige omgevingen. Bovendien gaat de batterij 1500 uur mee in stand-by modus. Dat betekent dat je er 18 uur lang non-stop mee kunt bellen, zonder dat de Land Rover S1 uitvalt. Kortom, een echte robuuste 4x4 mobiel.

Land Rover heeft zelf twaalf punten opgesteld waaraan de mobiel moest voldoen, waarmee deze mobiel de eerste mobiel is die voldoet aan de IP-67 standaard. En dat houdt in dat de Land Rover S1 een druk van 400 kilogram verdragen, wat betekent dat je er op kunt springen. Je kunt hem ook vanaf twee meter hoogte op de keien laten vallen en verder is de mobiel niet aantastbaar door stof en vuil,volledig shockproof en tevens waterproof. Kortom, je kunt hem veilig meenemen tijdens welke expeditie waar dan ook heen ter wereld. Ook voor de gewone man is het apparaat vanuit Engeland te bestellen voor 343 euro. Leuk vaderdagcadeau, dus.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018