Excite

Moeder van twee vierlingen krijgt tweeling

Dale Chalk kwam eerder al in het nieuws toen zij - na een IVF behandeling - tot twee keer toe een vierling kreeg. Nu zijn zij en haar man Darren opnieuw in het nieuws: ze hebben inmiddels ook nog een tweeling gekregen. In totaal hebben de Chalks nu 11 kinderen die jonger zijn dan 7.

De eerste vierling van het stel werd in de zomer van 2004 geboren. Zij - twee jongens en twee meisjes - gaan volgend jaar voor het eerst naar school. Het jaar daarna, in 2005, werd Dale Chalk opnieuw zwanger en kreeg weer een vierling. De baby’s werden in oktober 2005 geboren, maar helaas overleefde één van de vier het niet.

Daarnaast hebben de twee nog een dochter van zes jaar oud en een dochter van twee jaar oud. De tweeling die nu geboren is maakt het gezin compleet. Tenminste, medisch gezien. Dale en Darren zouden best nog meer kinderen willen hebben, maar dat is niet verantwoord vanuit medisch oogpunt.

De laatste tijd worden er steeds vaker meerlingen geboren als gevolg van IVF-behandelingen. Het meest bekende geval is toch wel Nadya Suleman, een Amerikaanse vrouw - bijgenaamd Octomom - die begin dit jaar maar liefst acht kinderen op de wereld zette. Zij had voor ze de achtling kreeg al zes kinderen, waardoor haar gezin inmiddels bestaat uit 14 kinderen. Al deze kinderen zijn door middel van IVF-behandelingen verwekt.

Van haar eerste behandelingen waren nog zes embryo’s over, die vervolgens allemaal tegelijk ingezet zijn. Toen twee van deze embryo’s zich opsplitsten, waren er in totaal acht embryo’s die zijn uitgegroeid tot gezonde kinderen.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020