Excite

Mogelijk 25 doden bij treincrash Buizingen

Vanmorgen zijn twee passagierstreinen in Buizingen, een deelgemeente van Halle, frontaal op elkaar gebotst. Tien doden zijn al bevestigd, maar mogelijk loopt dit aantal nog op tot 25. Ook zijn er tientallen gewonden.

Het ongeluk gebeurde vanmorgen rond tien over half negen tussen Brussel-Zuid en Quévy. Een trein uit Leuven zou het rode sein niet hebben opgevolgd en ramde toen een trein op de lijn Quiévrain-Luik in de flank. Deze trein had wel alle aanwijzingen opgevolgd, maar had een kleine vertraging opgelopen.

Vrij snel na het ongeval kon de dood van tien slachtoffers bevestigd worden. Toen konden nog niet alle passagiers geëvacueerd worden, waardoor het nog niet duidelijk was of er nog meer dodelijke slachtoffers waren. Waarschijnlijk zullen in deze wagon ook nog een aantal doden gevonden worden.

Ook zijn er in ieder geval elf zwaar gewonden. Een van hen is een kind. Ongeveer de helft van de 250 tot 300 passagiers van de trein is gewond geraakt. De niet- en lichtgewonde mensen zullen worden opgevangen in een opvangcentrum in Halle.

Deze treinbotsing kan rekenen op veel internationale belangstelling. De website van de Spaanse krant El Pais schreef uitgebreid over het voorval en ook op het Braziliaanse nieuwsnetwerk Globo.com en de website van de Amerikaanse New York Times werd veel aandacht besteed aan het ongeluk.

Het treinverkeer tussen Halle en Brussel ligt vandaag in ieder geval helemaal plat. De treinen die betrokken waren bij het ongeluk zullen nog weggesleept moeten worden.

Afbeelding: Flickr account Floyd Nello

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018