Excite

Mogelijk boete door rokende Hans Teeuwen

Roken op live televisie, dat zien we al jaren niet meer. Totdat Hans Teeuwen gisteravond in Zomergasten een sigaret op stak. En waar dat tot een paar jaar geleden geen probleem was, levert de rokende cabaretier de VPRO nu mogelijk een boete op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek ingesteld naar het programma. De set van Zomergasten is namelijk een werkplek, en daar mag volgens de regels geen sigaret worden opgestoken.

Overtreden rookverbod

Door het overtreden van het rookverbod kan de VPRO die Zomergasten uitzendt een waarschuwing of een boete krijgen. Dat heeft een woordvoerder van de NVWA maandag gezegd. “Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar een overtreding van het rookverbod weegt zwaar,” aldus de woordvoerder. De VPRO was vandaag niet bereikbaar voor commentaar op de overtreding.

Zomergasten goede start

Afgezien van de sigarettengate, beleefde de eerste uitzending van dit seizoen Zomergasten een goede start. De aflevering met Hans Teeuwen trok 812.000 kijkers. Dat is ruim 200.000 meer dan de eerste aflevering van Zomergasten in 2012. Henny Vrienten trok toen 603.000 kijkers. Het is voor het eerst dat Wilfried de Jong het praatprogramma presenteert. Hij volgde de Vlaamse Jan Leyens op die vorig jaar de reeks Zomergasten voor zijn rekening nam.

Zomergasten 2013

In Zomergasten 2013 komen nog de volgende sprekers: Nelleke Noordervliet, Beatrice de Graaf, Johan Simons, Wouter Bos en Daan Roosegaarde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020