Excite

Monnik met pruimtabak mogelijk 5 jaar cel

Een Boeddhistische monnik is het Aziatische land Bhutan opgepakt. De man heeft de strenge rookwetten van het land overtreden. Hij had namelijk 72 pakjes pruimtabak bij zich en dat is verboden, zo weet de BBC. De 24-jarige monnik hangt 5 jaar celstraf boven het hoofd.

Bhutan is van plan het eerste volledig rookvrije land ter wereld te worden. Naast de verkoop van tabak, die al sinds 2005 verboden is, is nu ook het roken ervan in de ban gedaan. Dat betekent overigens niet dat er geen enkele sigaret meer gerookt mag worden. Bhutanezen mogen maximaal 200 sigaretten of 150 gram tabak per maand importeren. Wel moeten ze dan een bonnetje kunnen laten zien, en dat kon de 24-jarige wetsovertreder niet.

Pruimtabak is grofgesneden tabak die niet wordt gerookt maar waarop je kauwt, of pruimt. Vandaar de naam. Het is niet de bedoeling dat de pruimtabak doorgeslikt wordt. Na gebruik spuug je het uit in een bakje, of op de grond. In Nederland werd het vroeger veel gebruikt, tegenwoordig zie je het bijna niet meer.

De monnik kon helaas niet genieten van zijn portie nicotine. Een Bhutanese official heeft bevestigd dat de man is opgepakt en zei dat de man 'aangeklaagd wordt voor het smokkelen van verboden middelen.' De overtreder zegt niet op de hoogte geweest te zijn van de nieuwe wet en had daarom de bon niet bewaard.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Iversonic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020