Excite

Monster van Loch Ness gespot op Google Earth?

Zou er nu dan toch eindelijk bewijs geleverd worden voor het bestaan van het monster van Loch Ness? Een beveiliger heeft geclaimd ‘Nessie’ gespot te hebben op Google Earth.

Als je op Google Earth de coördinaten 57°12’52.13N, 4°34’14.16”W invoert, dan zie je heel duidelijk een soort dier dat net onder de oppervlakte van het water drijft. Volgens Jason Cooke, de man die Nessie ontdekte, is het beeld precies zoals de beschrijvingen van het dier.

Ook wetenschappers doen de suggestie niet direct van de hand. Onderzoeker Adrian Shine, die werkt aan het Loch Ness Project, heeft al aangegeven dat hij dit een erg intrigerend idee vindt en dat hij een voorstander is van meer onderzoek.

Het is al zeker een jaar geleden dat er een geloofwaardige melding is gedaan van het zien van het monster van Loch Ness. Men ging er dan ook vanuit dat het dier wellicht het slachtoffer geworden was van de klimaatverandering.

Nessie werd in 1933 voor het eerst gespot. Daarna volgden veel nieuwe meldingen, maar het gros hiervan bleek al snel nep te zijn. Toch blijft het dier veel mensen bezig houden. Een aantal wetenschappers hebben vorig jaar nog geprobeerd om Nessie met sonarapparatuur en onderwatercamera’s op te sporen. Dat project heeft tot nu toe nog geen positief resultaat opgeleverd. Mogelijk komt daar nu verandering in; Google Earth geeft immers een mooie startpositie voor een nieuwe zoektocht!

Afbeelding: Flickr account cayetano

Update 27/8: Tweede Monster van Loch Ness gevonden op Google Earth, maar het kan ook een boot zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020