Excite

Mooiste meisje van de klas

Het televisieprogramma ‘Het mooiste meisje van de klas’ is een groot succes. Ruim een miljoen mensen kijken wekelijks naar dit TROS programma. In het programma wordt er teruggekeken naar het leven van het mooiste meisje van de klas.

Volgens eindredacteur Bob Keller is het nog niet zo gemakkelijk om het 'mooiste meisje van de klas' te maken. De zendercoördinator was bij de presentatie van het idee niet direct overtuigd. Daarnaast blijkt het erg moeilijk te zijn om kandidaten te vinden. Niemand meldt zichzelf aan als mooiste meisje van de klas. Het komt alleen goed als oud-klasgenoten iemand hebben getipt. De meeste vrouwen willen wel meedoen aan het programma als ze gevraagd worden. Ze zien het vaak als een groot compliment.

De makers van 'Het mooiste meisje van de klas' hebben een vuistregel dat er minimaal twaalf bekenden aan bod komen. Hier horen onder anderen ex-vriendjes, vriendinnen, klasgenoten en leerkrachten bij. De makers van het programma hebben gemerkt dat mannen vaak pas na hun 45ste willen vertellen over een mislukt liefdesleven. Voor die tijd schamen ze zich nog teveel voor de reacties van anderen.

Volgens Bob Keller zou een programma zoals ‘de mooiste jongen van de klas’ een stuk minder goed lopen. Het is immers bewezen dat vrouwen liever kijken naar en praten over een mooie vrouw dan over een mooie man. De meeste kijkers van ‘Het mooiste meisje van de klas’ zijn dan ook vrouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020