Excite

Moord op John Lennon herdacht

Nu de kerst in aantocht is komt het nummer Imagine van John Lennon regelmatig voorbij. Precies dertig jaar geleden werd de legendarische zanger van de Beatles voor zijn appartement in New York doodgeschoten. Bij het Peace and Harmony monument in Lennons geboortestad Liverpool wordt vandaag een grote herdenking gehouden.

Naar verwachting zullen ook andere standbeelden van John Lennon vandaag vele fans trekken. In het Imagine Memorial Park, tegenover het Dakota complex waar de zanger werd doodgeschoten, komen fans ter nagedachtenis van Lennon bij elkaar.

Zelfs in China zijn ze wellicht de meest invloedrijke muzikant in de geschiedenis niet vergeten. In het Mao Livehouse in Beijing vindt vrijdag een herdenkingsconcert plaats waar Beatles-coverbands een eerbetoon zullen brengen aan Lennon. Na 30 jaar is de zanger nog niet vergeten.

Op een koude decembermiddag in 1980 verlieten John Lennon en Yoko Ono hun appartement. Tussen de schare fans die een glimp van de zanger op wilden vangen stond de 25-jarige Mark David Chapman. Met het nieuwe album van Lennon in de hand vroeg Chapman de zanger om een handtekening, en die kreeg hij.

Na een dag in de opnamestudio en een etentje buiten de deur kwamen Lennon en Ono om 22:49 uur terug bij hun appartement. In het duister van het portiek stond nog steeds Mark David Chapman. Toen John Lennon hem passeerde vuurde Chapman vijf kogels af, waarvan vier het lichaam van de Beatles-zanger raakten. Om 23:07 uur werd de Engelsman dood verklaard.


Afbeelding: Excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020