Excite

Moordenaar Kennedy blijft in de cel

Sirhan (66) vermoordde Kennedy op 5 juni 1968 bij de achteruitgang van hotel Ambassador in Californië. De senator nam daar afscheid van het personeel en had net de voorverkiezingen van de Democratische partij voor de presidentsverkiezingen gewonnen. De jongere broer van president John F. Kennedy werd drie keer geraakt, één keer in zijn hoofd en twee keer bij zijn oksel.

Op 3 maart 1969 bekende de Palestijn Sirhan Kennedy te hebben vermoord. Nog voor de moord had hij in zijn dagboek geschreven: 'Robert F. Kennedy moet neergeschoten worden op uiterlijk 5 juni 1968'. Sirhan pleegde de aanslag omdat Kennedy en zijn familieleden volgens hem Israël steunden.

De moordenaar werd na de aanslag meteen overmeesterd. Direct daarna zei hij er zich niets meer van te herinneren en beweerde hij dat hij onder hypnose was geweest. Aanvankelijk werd hij veroordeeld tot de doodstraf. Dat werd later omgezet in levenslang.

Amerikaanse autoriteiten hebben nu het verzoek van Sirhan om vervroegd vrij te komen verworpen. Volgens de Amerikaanse media was het de dertiende keer dat Sirhan hierom vroeg. Over vijf jaar kan hij het opnieuw proberen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker luiz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020