Excite

Motörhead stopt ermee

  • © Getty Images
De band Motörhead stopt ermee. Drummer Micky Dee heeft het einde van de formatie deze week bevestigd. De reden hiervoor is het overlijden van Lemmy Kilmister, de zanger van de band. Nu Lemmy overleden is, is ook het gezicht van de band weggevallen. Wat Dee betreft, is het nu logisch dat Motörhead ophoudt te bestaan.

De band zal volgens Dee niet meer op tournee gaan. Ook zullen er geen platen meer gemaakt worden. Wel zal het merk Motörhead blijven bestaan en gaat Dee ervan uit dat Lemmy blijft voortbestaan in de harten van iedereen die van hem hield.

Dee geeft in een interview met de Zweedse krant Expressen aan dat hij zich al enige tijd zorgen maakte over de gezondheid van de zanger van de band. Die gaf steeds alles op het podium, maar was daarna volledig uitgeput. Dee geeft wel aan dankbaar te zijn voor de tijd die de band met elkaar heeft gehad.

Kilmister overleed aan de gevolgen van kanker. De ziekte werd afgelopen zaterdag pas geconstateerd. Kilmister was net twee dagen daarvoor 70 geworden. Vorige maand overleed ook al Phil Taylor, die eerder drummer was bij Motörhead.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021