Excite

MTV Awards 2013 in Amsterdam

Amsterdam zal dit jaar de MTV European Music Awards gaan hosten. Het grote muziekspektakel vindt plaats op 10 november 2013 in de Ziggo Dome. Het is de twintigste keer dat de Europese MTV Awards worden uitgereikt.

Amsterdams gemeentebestuur

Het Amsterdams gemeentebestuur reageert enthousiast op het nieuws. Locobuurgemeester van Amsterdam Carolien Gehrels zegt vereerd te zijn dat zo'n groot evenement in deze stad zal neerstrijken. “Dat heeft meerdere redenen. Het is een prachtig evenement voor muziekliefhebbers en inwoners. Daarnaast levert het zakelijk gezien mooie kansen op in deze moeilijke economische tijden. Ook zet het Amsterdam op internationaal niveau op de kaart. Kortom: een prachtig evenement op een perfect moment.”

Show vol sterren

Dan Ligtvoet, Managing Director van VIMN Northern Europe is ook blij dat de MTV Awards eindelijk weer naar zijn thuisland komen. “We zullen ervoor zorgen dat de inwoners van Amsterdam en Nederland worden getrakteerd op een show vol grote sterren en de beste muzikale acts. Ook krijgen we zo de mogelijkheid om het enthousiasme van het Nederlandse publiek internationaal op de kaart zetten.”

Wereldsterren

Over de inhoud van de show is nog niets bekend, maar Amsterdam kan zich gaan voorbereiden op een enorme lading wereldsterren in de stad. Vorig jaar vond het evenement plaats in Frankfurt. Toen leverde die show een record aan kijkers op van rond de 700 miljoen kijkers. In het verleden stonden onder anderen Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Madonna, Justin Bieber, Shakira, No Doubt, Kanye West, Selena Gomez, Bon Jovi, Alicia Keys, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, U2, Coldplay, Prince en Lady Gaga op het podium.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021