Excite

Mubarak treedt eindelijk af

Vanmiddag is door Omar Suleiman, vicepresident van Egypte, bekend gemaakt dat Hosni Mubarak is afgetreden. Dit werd op de staatstelevisie van Egypte verteld. Mubarak draagt de macht over aan de strijdkrachten.

Vandaag waren er opnieuw demonstraties in Egypte tegen president Mubarak. Dit na de toespraak die de president gisteren gaf. In deze toespraak liet Mubarak weten niet af te treden en dit zorgde voor enorme teleurstelling in het land. Ook hebben daardoor de mensen opnieuw gedemonstreerd. Ze bleven vandaag niet meer op het plein in Caïro, maar gingen ook richting het presidentiële paleis en het gebouw van de staatspolitie. Vandaag is er dus eindelijk besloten dat Mubarak toch zal aftreden.

In heel Egypte zijn mensen juichend de straat op gegaan. Er wordt groot feest gevierd, waar Egyptenaren met vlaggen zwaaien en hard roepen van blijdschap. Ze roepen: ‘de mensen hebben het regime ten val gebracht’. Zelfs het leger juicht mee en is enthousiast. De demonstraties in Egypte zijn 25 januari begonnen en de mensen hebben achttien dagen gedemonstreerd. Er leken steeds meer mensen bijeen te komen.

Het is afwachten wat er nu gaat gebeuren. Het is mogelijk dat de rellen nog niet helemaal voorbij zijn, omdat er ook nog voorstanders van Mubarak zijn. Ook is het heel goed mogelijk dat andere landen in het Midden Oosten Egypte zullen volgen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020