Excite

Murray wint finale Wimbledon

De Britse tennisser Andy Murray wint vandaag de finale van Wimbledon in een historische zege. Het was de eerste keer in zijn carrière dat Andy Murray de Wimbledonfinale won. Daarmee is er voor het eerst in 77 jaar weer een Brit die in de finale van het herentoernooi de winst pakt.

Novak Djokovic

Om te winnen moest de Schotse Murray winnen van de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic. Murray versloeg de Serviër met 6-4 7-5 en 6-4. In totaal duurde de finale 3 uur en 9 minuten. In een groot deel van de wedstrijd was Andy Murray duidelijk de sterkere partij. In het begin van de tweede set was Djokovic de beste partij.

Thuiswedstrijd

Voor Murray was het letterlijk een thuiswedstrijd. Het publiek op het Centre Court en op de grasvelden buiten het stadion in het tennispark juichte volop bij iedere punt voor Murray. Dat die steun niet voor niets is bleek in de derde set, toen Murray onder grote druk drie wedstrijdpunten verprutste. Omdat Djokovic een mislukte smash uitvoerde, kon Murray alsnog toeslaan.

Eerste Wimbledon finale

Vorig jaar stond Murray voor het eerst in de Wimbledon finale. Hij was toen de eerste Britse finalist sinds Bunny Austin in 1938. Helaas verloor Murray toen in vier sets van Roger Federer. Door zijn overwinning dit jaar volgt Murray de in 1995 overleden Fred Perry op. Perry was in 1934, 1935 en 1936 de sterkste op het heilige gras. De overwinning vandaag is de tweede Grand Slam-titel uit Murrays carriere.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020