Excite

Naakte Nederlander opgepakt in Mexico

Een van onze landgenoten heeft de goede naam van Nederland schade berokkend in Mexico. Bij de archeologische opgravingen van Chichén Itzá trok hij ten overstaan van andere toeristen en politieagenten al zijn kleren uit en beklom naakt één van de piramides die de oude Maya-stad rijk is.

Op veel waardering van de andere bezoekers kon de Nederlander niet rekenen. Er werd naar hem geschreeuwd en hij kreeg scheldwoorden in alle talen van de wereld naar zijn hoofd. Ogenschijnlijk schuldbewust trok onze landgenoot zijn kleding aan en begaf zich weer onder de slenterende toeristen.

Blijkbaar had de man een onstuitbare drang om in zijn Adamskostuum te lopen, want al snel ontkleedde hij zich opnieuw en probeerde de volgende piramide, Kukulcán, te beklimmen. Deze keer kwam de niet bij naam genoemde man er minder goed vanaf. De geïrriteerde omstanders vatten hem in de kraag en verzochten hem het terrein te verlaten.

Maar dan ken je het doorzettingsvermogen van de Nederlanders nog niet. Op miraculeuze wijze wist de man zich aan de greep van de boze massa te ontworstelen en zette het, nog altijd zo naakt als de dag dat hij geboren werd, op een lopen. Uiteindelijk werd de man wederom bij zijn kladden gepakt en ditmaal meteen overgedragen aan de politie. Inmiddels is de Nederlander weer op vrije voeten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker OliverAlex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020