Excite

Naam Belgique verboden

Binnenkort is België wellicht België niet meer. Het land is al sinds de val van de regering in april 2009 zo goed als stuurloos. Toch zijn er nog mensen die oprecht van hun land houden, zoals de Brusselse ouders van een kindje dat ze de doopnaam Belgique mee wilden geven. De gemeente ligt echter dwars.

Gaël en Lydwine de Sauvage wilden hun dochtertje met de roepnaam Laure-Line graag de doopnaam Belgique Marie Espérance Félicité Emmanuel geven. De burgerlijke stand van de Brusselse deelgemeente Etterbeek (what’s in a name) had hier echter moeite mee, en niet omdat de naam zo lang was.

Volgens de schepen, ofwel wethouder, die erover gaat kan door het kindje Belgique als tweede naam Belgique te geven verwarring ontstaan.

‘Bij een eerste lezing zou Belgique kunnen worden geïnterpreteerd als de familienaam, wat verwarring zou kunnen teweeg brengen met het patroniem van de Koninklijke familie,' legt schepen Françoise Bertieaux uit.

Mevrouw Berieaux stelde daarom voor om een beetje te schuiven met de doopnamen. Zelf vond ze het wel een goed idee om Espérance (hoop) en Félicité (geluk) naar voren te schuiven.

De kersverse ouders hebben twee weken de tijd om een besluit te nemen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker fdecomite

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020