Excite

'Natalee Holloway ligt onder hotel'

  • © Getty Images
Het lichaam van Natalee Holloway zou onder een kruipruimte van het Marriott Hotel op Aruba begraven zijn. De 59-jarige Jurriën Auke de Jong claimt dat hij Joran van der Sloot daar zou hebben gezien. Hij zou echter tot nu toe zijn mond hebben gehouden, omdat hij zijn familie er niet mee wilde belasten. De enige reden dat De Jong Van der Sloot daar heeft gezien is namelijk het feit dat hij zelf met criminele zaakjes bezig was.

Nu hij wel naar voren komt met zijn informatie, blijkt dat de politie de tip niet wil onderzoeken. De Jong laat het er echter niet zomaar bij zitten, hij doet er alles aan om zijn tip toch onderzocht te laten worden. Zelf vloog hij drie keer naar Aruba, liet hij zijn getuigenverklaring onder ede optekenen en nam hij meerdere keren contact op met het Openbaar Ministerie.

Omdat hij justitie op Aruba nog steeds niet zover krijgt om zijn tip te onderzoeken, doet hij nu een laatste poging en zoekt hij de publiciteit. Volgens De Jong was hij in de nacht van 30 mei 2005 op het bouwterrein van het hotel toen hij ineens stemmen hoorde. Het zou zijn gegaan om Natalee en Joran. Joran zou achter Natalee aan zijn gerend, een gebouwtje in van het hotel, dat op dat moment nog in aanbouw is. Even later komt Joran met Natalee in zijn armen naar buiten. Vervolgens verstopt hij het lichaam even en graaft het daarna in bij de kruipruimte.

De Jong besloot naar buiten te komen toen het verhaal van Van der Sloot in de uitzending van Peter R. de Vries naar voren kwam. Daar zou Joran hebben gelogen over het dumpen van het lichaam in zee. De Jong besluit zich - eerst nog anoniem - te melden. Ook doet hij zelf onderzoek en zou zijn verklaring deels ondersteund worden door de vader van Natalee, die beweert een sterke lijklucht rond het hotel te hebben geroken. Justitie ziet er echter geen heil in de tip verder te onderzoeken. Mocht dat wel gebeuren, dan heeft het hotel al aangegeven volledige medewerking te verlenen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020