Excite

Nate Dogg overleden

De Amerikaanse rapper Nate Dogg (echte naam Nathaniel Hale) is op 41-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Long Beach (Californië) overleden. De doodsoorzaak is niet bekend. Zijn familie maakte het overlijden bekend aan de Amerikaanse krant Press Telegram.

Nate Dogg had al een paar jaar problemen met zijn gezondheid. In 2007 en 2008 werd hij getroffen door een beroerte, die hem toen gedeeltelijk verlamde.

De artiest scoorde in 1994 samen met Warren G een hit met Regulate. Hij werd vooral bekend door zijn samenwerking met Dr. Dre, Snoop Dogg en Warren G.

Nate Dogg bracht drie soloalbums uit. Die kwamen volgens de Volkskrant nooit hoger dan de 32ste plaats in de Amerikaanse albumlijsten. Toch was hij als rapper en zanger een grote jongen in de hiphopscene van de Amerikaanse westkust. In 1991 richtte Nate Dogg met Warren G en Snoop Dogg de hiphopformatie 213 op en werd hij door Dr. Dre gevraagd om mee te doen aan het album The Chronic.

Daarop volgde zijn doorbraak. Nate Dogg werd bekend als 'The Soul Man of G-funk'. Hij zong mee op albums van onder meer 2Pac', Snoop Dogg, Eminem en 50 Cent. Snoop Dogg reageerde via Twitter op het overlijden als volgt: 'We zijn een hiphop- en R&B-legende verloren. Hij was als een broer voor me sinds 1986. Ik ben zo blij dat ik samen met je mocht opgroeien. We zien elkaar in de hemel."

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018