Excite

Nederland - Engeland wordt streng beveiligd

Woensdagavond spelen Nederland en Engeland een vriendschappelijke pot voetbal tegen elkaar. Het treffen vindt plaats in de Amsterdam ArenA, maar heel de stad zal er last van hebben. Waarom? Omdat er geruchten circuleren dat Nederlandse en Engelse supporters hebben afgesproken te vechten met elkaar. Jawel, zulke dingen spreek je af. Hooligans van diverse clubs die eigenlijk nog nauwelijks tegen elkaar voetbal hebben gespeeld, haten elkaar genoeg op grond van clubkleuren om te gaan vechten. Want zo gaan die dingen. Dus wellicht zien we woensdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer een massale voetbalrel. Goed begin van het seizoen.

De rest van de stad heeft last van deze geruchten. Uiteraard zeker als er ook daadwerkelijk gevechten komen, maar ook als dat niet gebeurt gaan de zaken allemaal wat anders in de hoofdstad. Zo zijn verschillende secties van de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied tussen dinsdag 16.00 en woensdag middernacht. De politie heeft in die gebieden extra bevoegdheden, zoals het preventief fouilleren van mensen. Het centrum, de ArenA en alle metrostations op de route naar de ArenA vallen onder het veiligheidsrisicgebied.

Okee, dan nu de mogelijke boosdoeners. Hooligans van Ajax, Feyenoord, NEC, FC Twente, Willem II, ADO Den Haag, het Engelse Bristol en, raar maar waar, het Belgische Anderlecht schijnen te hebben afgesproken om elkaar te bewerken. Dat is een flinke oorlog. Daarom zijn er ook een hoop politie-eenheden en specialisten aanwezig. Mocht het echt uit de hand lopen, dan kunnen de voetbalhooligans buiten de stadsgrenzen gezet worden. Wel eerst de wapens afpakken, want die schijnen ook te komen. Kortom, al het trammelant om de wedstrijd heen lijken meer levendigheid te brengen dan de voetbalwedstrijd zelf.

Afbeelding: Flickr, pusgums

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020