Excite

Nederland haalt miljoenen op voor Nepal

  • © Getty Images
Giro555 heeft al 2,2 miljoen euro opgehaald om voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Vanmorgen stond de tussenstand nog op 1 miljoen, maar daar is dus inmiddels nog 1,2 miljoen euro bij gekomen. Dit hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekendgemaakt. Actievoorzitter Gijs de Vries is erg blij met het resultaat. Hij noemt het 'fantastisch' hoe de actie door Nederlanders wordt omarmt en roept iedereen op om vrijdag en komende week nog in actie te komen voor het land.

De officiële actie 'Nederland helpt Nepal' is pas vrijdag, maar dat weerhoudt mensen er niet van om al in actie te komen. Nu mensen duidelijker zien wat de omvang van de ramp is, komen ze spontaan in beweging en halen ze op allerlei manieren geld op. Sommigen bakken cake, anderen doneren hun opbrengsten van de vrijmarkt op Koningsdag. Bij elkaar heeft dat dus al ruim 2,2 miljoen euro opgeleverd.

Niet alleen 'gewone' Nederlanders dragen hun steentje bij, ook grote bedrijven doen mee. Bedrijven als FrieslandCampina, Booking.com, KLM en iTunes doneren geld en sturen hun mensen met collectebussen op pad. Ook stimuleren ze hun klanten om bijvoorbeeld spaarpunten te doneren of sms-donaties te doen.

Waar Nederlanders druk bezig zijn met het binnenhalen van geld, gaan reddingswerkers in Nepal nog gewoon door met de werkzaamheden. Zij worden echter gehinderd door een zware regenval. Hierdoor kunnen helikopters de zwaar getroffen gebieden niet bereiken. De autoriteiten hebben al aangegeven dat ze de kans klein achten dat er nog levende slachtoffers gevonden worden. Overigens werd er vandaag nog wel een 15-jarige jongen levend onder het puin vandaan gehaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021