Excite

'Nederland kan het EK 2020 organiseren'

Als het aan Harry Been ligt gaat Nederland in zijn eentje het Europees Kampioenschap voetbal van 2020 organiseren. De secretaris-generaal van de KNVB denkt de hulp van België wellicht niet nodig te hebben en wil dat de voetbalbond een gooi doet naar de organisatie van het toernooi.

Het mislopen van het WK 2018 en het WK 2022, die naar respectievelijk Rusland en Qatar gingen, heeft blijkbaar zijn sporen nagelaten. De KNVB, maar ook ambassadeurs als Johan Cruijff en Ruud Gullit waren ervan overtuigd dat één van beide toernooien binnen gehaald zou kunnen worden. Dat lukte niet, maar de wens is er nog steeds.

En dus is het EK 2020 het nieuwe doel. "De voetbalbond wil overwegen Nederland kandidaat te stellen," zegt Harry Been in een interview met Voetbal Centraal. "Financieel is het in ieder geval aantrekkelijk." Mocht Nederland het toernooi inderdaad toegewezen krijgen, dan worden de FIFA-regeltjes, waar zoveel om te doen was, omzeild. De UEFA is namelijk verantwoordelijk voor het Europees Kampioenschap.

Nederland en België organiseerden het EK al eerder. In 2000 was het toernooi een groot succes. Toch denkt Harry been de hulp van onze zuiderburen niet per se nodig te hebben. "Nederland zou het EK alleen kunnen organiseren, maar misschien willen we dat wel helemaal niet. We hebben namelijk altijd zaken gedaan met België en dat is ons uitstekend bevallen," aldus Been.

Afbeelding: Flickr, gebruiker M.J.Ambriola

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020