Excite

Nederland luistert graag naar Rick Nieman

Nederlanders hebben er geen moeite mee om naar Rick Nieman te luisteren. Zijn stem is dan ook algemeen verkozen als de mooiste van Nederland. Hiermee neemt hij de titel over van zijn vrouw. Sacha de Boer won deze titel vorig jaar namelijk nog.

Meer dan 500 Nederlanders vonden de stem van Nieman het meest duidelijk en prettig. Uit de resultaten kwam naar voren dat vooral vrouwen extra gecharmeerd waren van het stemgeluid van de blonde RTL-presentator. Hij wist net te winnen van zijn collega Robert ten Brink, die op de tweede plek binnen kwam. Ook liet hij acteur Thom Hoffman achter zich.

Niet alleen vrouwen houden van het stemgeluid van Nieman, ook mensen van 60 jaar en ouder lijken de voor te geven aan de nieuwslezer.

Sacha de Boer komt niet meer in de top van de lijst voor; de eerste vrouwelijke stem in de lijst is te vinden op de vierde plek. Chantal Janzen blijkt, zowel als presentatrice als musicalster, nog erg prettig om naar te luisteren.

Andere bekende ‘stemmen’, zoals Marco Borsato, Wendy van Dijk, Humberto Tan, Ilse de Lange en Edwin Evers, grepen helaas naast de prijzen.

Voor het onderzoek werd mensen overigens niet verteld naar wie ze luisterden. Alle ondervraagde mensen kregen een set van 10 geanonimiseerde geluidsfragmenten te horen, waarbij ze zelf konden aangeven welke stemmen het prettigst klonken.

Afbeelding: Flickr account ST33VO

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020