Excite

Nederland maakt zich op voor hittegolf

Wat de lente te kort schoot aan mooi weer, maakt het begin van de zomer helemaal goed. Nederland krijgt de komende week namelijk te maken met een hittegolf. Tropische sferen zullen het gevolg zijn.

In de afgelopen dagen bleef de temperatuur steeds steken tussen de 20 en de 25 graden, maar in de aankomende week schiet het kwik omhoog van 25 naar zelfs 30 graden. Mogelijk worden de temperaturen nog hoger.

Wie denkt dat onweer en regen ongetwijfeld zullen volgen, heeft het dit keer eens aan het verkeerde eind. Er komen bij deze dagen juist helemaal geen regen- of onweersbuien voor.

Limburg kreeg gisteren al een voorproefje: daar steeg de temperatuur tot maar liefst 29 graden. Die temperaturen zullen ook in het binnenland aan de orde van de dag zijn.

Ook juli wordt een erg mooie maand met – zeker aan het begin – heel veel zomerse dagen.

Er is officieel sprake van een hittegolf als de temperatuur op minimaal vijf dagen achtereenvolgens 25°C of hoger ligt, waarvan de temperatuur op drie dagen 30°C overschrijdt. In Nederland was er in 2006 voor het laatst sprake van een hittegolf. Die vond toen zowel in juni als in juli plaats. In België was er toen ook twee maal sprake van een hittegolf. Na 2006 zijn hittegolven zowel in Nederland als in België niet meer voorgekomen.

Afbeelding: Flickr account Global Jet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020