Excite

Nederland organiseert EK vrouwenvoetbal 2017

  • © Getty Images
Nederland zal het EK vrouwenvoetbal van 2017 gaan organiseren. Dat heeft de UEFA donderdag bekend gemaakt. Overigens was het niet heel verrassend dat de keuze op Nederland viel; de KNVB was de enige bond die zich hiervoor kandidaat had gesteld.

Aan het EK vrouwenvoetbal zullen zestien landen deelnemen. Dit zijn er meer dan ooit te voeren; tijdens het EK in Zweden in 2013 waren het er nog maar 12. Tijdens dat toernooi wist Duitsland de titel te veroveren, voor de achtste keer van de elf keer dat het voetbaltoernooi gehouden wordt.

Het EK 2017 wordt gehouden van 16 juli tot en met 6 augustus en wedstrijden worden gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg, Utrecht en Enschede. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld, de finale zal in Enschede plaatsvinden.

De KNVB is erg blij met het EK. Dankzij de kwalificatie voor het WK in 2015 en nu dus ook het EK in 2017 gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal veel mooie jaren tegemoet, aldus Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij is door het bondsbestuur benoemd tot toernooidirecteur en is blij met de bijdrage die hij hierin kan leveren aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021