Excite

Nederland pakt Turkije met 2-0 in

  • Getty Images

De kwalificatiewedstrijd Nederland Turkije werd woensdagavond geklaard met een overtuigende 2-0 overwinning. Het Nederlands elftal sloot daarmee de uiterst succesvolle WK-kwalificatie reeks af.

Arjen Robben

De wedstrijd werd gespeeld in het Sükrü Saracogly-stadion, waar zo’n 50.000 fanatieke Turkse supporters hun thuisploeg kwamen ondersteunen. Al na acht minuten scoorde Arjen Robben de openingstreffer, waar de Turkse aanhang even stil van werd. In de tweede helft verdubbelde Wesley Sneijder de stand. Nederlands topscoorder aller tijden Robin van Persie scoorde woensdag niet, maar kwam wel een aantal keer dichtbij.

Nederlands elftal

De verdediging van het Nederlands elftal hield met Ron Vlaar en Daley Blind knap stand tegen een steeds sterker wordend Turkije. Ook nieuwe doelman Jasper Cillessen maakte een goede indruk. Turkije had een overwinning nodig om nog kan te maken op een WK-ticket, maar met de stand na Nederland Turkije, én de winst van Roemenië op Estland kunnen de Turken weer niet meespelen met de wereldtitelstrijd volgend jaar.

Reactie Louis van Gaal

In een reactie zegt Bondscoach Louis van Gaal dat hij zeer tevreden is met de prestatie van Nederland tegen Turkije. “Ik ben trots op mijn elftal”, zei hij. “Er zijn niet veel landen die hier zo gemakkelijk winnen. Alleen hadden we nog vaker moeten scoren. Met name na de rust hebben we daar de ruimte voor gehad. Jammer dat dat niet is gelukt,” vertelt van Gaal bij de NOS.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020