Excite

Nederland tweede beste voetballand ter wereld

Het gaat goed met het voetbal in Nederland. Dan hebben we het niet over Wesley Sneijder die een nacht door brengt met Yolanthe. Dat is natuurlijk ook knap, maar heeft eigenlijk niets met voetbal te maken. Nee, internationaal lijkt Nederland weer helemaal mee te doen. De afgelopen maanden werden maar liefst 82 punten binnen gehaald voor de FIFA wereldranglijst. Nederland komt daarmee op de tweede plek te staan.

Als bondscoach heeft Bert van Marwijk het momenteel niet moeilijk. De kwalificatiereeks voor het WK is niet al te moeilijk. Nederland wint eigenlijk alle wedstrijden. En dat is goed voor het puntenaantal op de FIFA wereldranglijst. Nederland haalde zowaar zelfs Duitsland in, terwijl voetbalgiganten als Italië, Brazilië en Argentinië ook achter ons blijven. Alleen Spanje staat nog boven ons, vooral omdat zij wel momenteel Europees kampioen zijn.

Het winnen van bekers is natuurlijk leuk. Een evenement winnen staat altijd beter op je CV. Maar als de FIFA wereldranglijst een beetje een realistische afspiegeling is, zou Nederland grote favoriet moeten zijn op het WK in Zuid-Afrika. Of dat ook daadwerkelijk zo is, is nog maar de vraag. Hoewel we onszelf fantastisch vinden, laten we het op belangrijke momenten nog wel eens afweten. Maar goed, we staan boven Duitsland op de FIFA wereldranglijst, dus who cares. De complete lijst is HIER te zien.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021