Excite

Nederlander opgepakt voor gijzeling Kenia

CNN meldt woensdag dat er een Nederlander is opgepakt voor de gijzeling van een winkelcentrum afgelopen weekend in Kenia. De Nederlander zou samen met anderen het Westgate-winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi hebben bestormd. Dat heeft een woordvoerder van de Keniaanse regering Manoah Esipisu gezegd, zo meldt CNN. Eerder deze week meldde RTL al dat er een Nederlander betrokken zou zijn bij de gijzeling. Of het om dezelfde persoon gaat is niet bekend.

De Keniaanse regering heeft tijdens de terroristische aanval verschillende keren achteraf onjuiste informatie naar buiten gebracht. Of het Nederlandse Al-Shabaab lid ook echt bestaat is dus nog maar de vraag.

Westgate-winkelcentrum bezet

Al sinds zaterdag werd het Westgate-winkelcentrum bezet door Somalische terroristen die zich Al-Shabaab (de Jeugd) noemen. Het zou een vergelding zijn voor de invasie in Zuid-Somalië door Kenia, twee jaar geleden. Het winkelcentrum ligt bijna volledig in puin.

Terroristen overmeesterd

Dinsdagavond maakte de Keniaanse president Uhuru Kenyatta bekend dat de terroristen in het winkelcentrum zijn overmeesterd of gedood. Over de gijzelaars zei hij op dat moment niets concreets. Wel bevestigde hij dat er meer doden zijn gevallen tijdens de actie; zeker 61 burgers, zes leden van de veiligheidstroepen en vijf terroristen verloren het leven. In Twitter-berichten van de gijzelnemers wordt gesproken over 137 doden onder de gijzelaars.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020