Excite

Nederlanders emigreren steeds meer

Steeds meer mensen verlaten Nederland. Per dag zeggen 305 mensen hun vaderland gedag om zich ergens anders te vestigen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders zijn ontevreden over de files, criminaliteit en de problemen rondom de multiculturele samenleving.

Het CBS verwacht dat dit cijfer in de toekomst zal stijgen tot 357. Het avontuur van emigreren trekt Nederlanders erg aan. Verder zijn er problemen in het eigen land waar emigranten vanaf denken te zijn als ze naar het buitenland vertrekken. Veiligheid en een minder hoge bevolkingsdichtheid worden genoemd als belangrijke factoren.

Nu is het ook zo dat emigreren al lang geen definitieve stap meer is. Wanneer een familielid vroeger naar Canada of Amerika emigreerde stond je hem of haar op de kade uit te zwaaien. Wanneer het enorme schip uit het zicht was verdwenen bestond de kans dat je je familielid nooit meer terug zou zien. Inmiddels is dat heel anders.

Tom Bey van de Emigratiebeurs vertelt dan ook aan de Wereldomroep dat tijdelijke emigratie heel populair is: 'Veel mensen denken erover om voor maximaal drie, vier of vijf jaar naar het buitenland te vertrekken.' De meest populaire plekken, Zweden en Canada, zijn heel goed bereikbaar en vluchten zijn tegenwoordig niet zo duur meer. We emigreren dus veel, maar kunnen ook gemakkelijker terugkeren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sean MacEntee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020