Excite

Nederlanders geven massaal geld aan trucker

  • © Getty Images
Nadat trucker Jan Selie onlangs op tv kwam in de documentaire 'In 1 klap' kreeg zijn situatie ineens een bijzondere wending. De trucker raakte in 2008 betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk. Een suïcidale motorrijder reed toen met hoge snelheid de weghelft op waar Jan op dat moment ook reed. Hij kon niet meer uitwijken en een botsing was onvermijdelijk. Bij de afhandeling van de schade bleek dat Jan niet voldoende verzekerd was en hij bleef met een enorme schuld achter.

Die schuld kon hij destijds wel verhalen op het 3-jarige zoontje van de motorrijder, maar dat besloot Selie niet te doen. Omdat de motorrijder een afscheidsbrief had achtergelaten, was duidelijk dat het om zelfmoord ging en wilde de Duitse verzekeringsmaatschappij die erbij betrokken was ook niets uitkeren. Het gevolg hiervan is echter wel dat Jan en zijn vrouw Bea al jarenlang in de financiële problemen zitten.

Nu, bijna 7 jaar later, is die schuld nog steeds niet volledig afbetaald en Selie kreeg onlangs te horen dat hij zijn transportvergunning opnieuw moet aanvragen. Dat kan echter alleen als hij zijn schuld - die nu nog zo'n €25.000 is - afbetaald heeft. Zonder die vergunning kan hij de deuren van zijn bedrijf wel sluiten en is hij alles kwijt.

Zijn verhaal kwam bij veel Nederlanders hard binnen en in overleg met de documentairemaker Frans Bromet besloot Johan Bruining een crowdfundingactie op te zetten. Hoewel de actie nog 54 dagen loopt, stond er op woensdagmiddag al meer dan €30.000 op de teller. In totaal werden al 1600 donaties gedaan. Hoewel het streefbedrag van €25.000 dus al bereikt is, blijft de actie voorlopig nog even open staan, om ervoor te zorgen dat Jan ook daadwerkelijk €25.000 op zijn rekening krijgt, na aftrek van de kosten voor de crowdfundingwebsite.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021