Excite

Nederlands elftal bijna gekwalificeerd

Macedonië weet hoe het voelt. Een ontketend Oranje verpletterde de ploeg, waar we in jaren voorheen altijd moeilijk tegen speelden. Voor rust schoten Dirk Kuijt en Klaas-Jan Huntelaar Nederland naar een 3-0 voorsprong. Na rust maakte invaller Rafael van der Vaart het karwei af door de 4-0 op het scorebord te zetten.

Dominant, dat is de enige manier waarop het spel van Oranje in groep 9 valt te omschrijven. Tegenstander na tegenstander loopt zich stuk op de Nederlanders. Niet dat de andere landen van enorm hoge kwaliteit zijn, maar Oranje maakt geen foutjes en laat met aantrekkelijk aanvallend voetbal zien dat het gebrand is op een WK-kwalificatie.

Vijftien punten uit vijf wedstrijden, dat betekent dat Oranje de kwalificatie zeker kan stellen in de uitwedstrijd tegen IJsland op 6 juni. Een punt is dan voldoende. Mede dankzij de uitstekende kwalificatiereeks van het Nederlands team is de ploeg van Bert van Marwijk opgeklommen naar de derde plaats op de FIFA wereldranglijst. En dat is erg netjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020