Excite

Nederlands popmuseum komt in Scheveningen

Den Haag is de pophoofdstad van Nederland. De beroemdste Nederlandse bands komen uit de hoofstad, zoals de Golden Earring, Kane, Anouk, maar ook ouwetjes zoals Q65 en The Motions. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het Haagse gemeentebestuur toestemming heeft gegeven om het Nederlands Popmuseum in Scheveningen te vestigen.

Zware klus voor Erik de Zwart en Sjaak Bral

Of het nationale popmuseum er nu ook daadwerkelijk komt, hangt af van hoe goed DJ Erik de Zwart en cabaretier Sjaak Bral kunnen slijmen bij rijke mensen. De financiering van tussen de 30 en de 50 miljoen euro moet namelijk rond zijn voordat er ook maar een ingelijste CD naar Scheveningen mag worden verhuisd. Daarnaast moeten de heren, die absoluut geen stedelijke planologen zijn, zorgen dat de afwikkeling van het verkeer rond het museum vlekkeloos verloopt. Iedereen die wel eens na afloop van de grote zomerse vuurwerkshow naar huis wil met de auto vanuit Scheveningen, weet wat een hels karwei dat gaat worden voor Bral en De Zwart.

Nederlands Popmuseum wil voormalig uitzendschip Veronica

Grote publiekstrekker voor het museum moet De Norderney worden. Momenteel ligt het voormalige uitzendschip van Veronica in België, waar het misbruikt wordt door dansende Belgen als partyschip. Het drijvende stuk Hollandse popgeschiedenis moet volgens De Zwart en Bral naar de haven van Scheveningen gesleept worden als onderdeel van het museum. Kortom, voordat het zover is, heeft het Nederlands Popmuseum nog heel wat voeten in de aarde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020