Excite

Nederlandse Glee kwestie van tijd

Wie dol is op het programma Glee, kan zijn hart ophalen; het is een kwestie van tijd voor er ook een Nederlandse versie op de buis te zien is. Volgens Erwin van Lambaart van Stage Entertainment wordt er in New York op het moment gepraat over twee nieuwe concepten.

Volgens Van Lambaart, die directeur is van het bedrijf van Joop van den Ende, is de formule ontzettend sterk en zijn er ook in Nederland artiesten die hier een prachtige rol in zouden kunnen vervullen. In elke aflevering is het de bedoeling dat er twee hele sterke nummers naar voren komen. In Amerika is dat ook zo en daar blijkt de impact van de show zo groot te zijn, dat artiesten letterlijk in de rij staan om een nummer in het programma te hebben. Lady Gaga heeft zelfs al eens meegedaan.

In Nederland is het wel een kwestie van geld: de producties zijn behoorlijk duur en het is natuurlijk ook belangrijk dat de serie direct goed in de markt gezet wordt. Ook daar hangt een belangrijk prijskaartje aan. Omdat de publieke omroep op het moment stevig aan het bezuinigen is, is de kans groter dat de serie bij de commerciële omroep te zien zal zijn. SBS gaat daarom in conclaaf met John de Mol en ook RTL gaat overwegen of het programma bij hun programmering aansluit.

Afbeelding: Flickr account Noodles and Beef

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019