Excite

Nederlandse mannen vaker met buitenlandse vrouw

Hoewel Grenzeloos Verliefd en Exotische Liefdes bij uitstek televisieprogramma’s zijn voor de Hollandse vrouw, blijkt nu dat het juist vaker Nederlandse mannen zijn die hun geluk in de liefde over de grens zoeken. Dat laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien. Vooral het aantal Nederlandse mannen met een Thaise vrouw is aanzienlijk gestegen, het aantal is zelfs verdubbeld in tien jaar.

Rusland ook populair

Behalve Thaise vrouwen, doen ook Russische dames het niet bepaald slecht bij de Hollandse mannen. Het aantal is in tien jaar gestegen van ruim 3000 naar meer dan 7000 relaties. Poolse vrouwen zijn eveneens in trek: het aantal relaties van Poolse vrouwen met een Nederlandse man is met een derde gestegen. Voor Nederlandse vrouwen komen de meeste buitenlandse partners uit Turkije en Marokko. De Thaise man doet het bij de Hollandse dames juist helemaal niet goed: het gaat om minder dan vijf procent van de Nederlands-Thaise geregistreerde relaties.

Hollandse liefde over de grens

In Nederland wonen 4,2 miljoen mensen samen, daarbij gaat het om 3,3 miljoen getrouwde stellen en ruim 800.000 stellen die geregistreerd maar ongehuwd samenwonen. Zo'n 265.000 paren bestaan uit een Nederlander en iemand uit het buitenland. Tien jaar geleden was dat zo’n tien procent minder. Van zes op de tien stellen met gemengde nationaliteit gaat het om een Nederlandse man met een buitenlandse partner. Nederlands-Duitse en Nederlands-Indonesische relaties komen het meest voor, maar de aantallen zijn wel afgenomen de afgelopen tien jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021