Excite

Nederlandse model Lara Stone verdiende het meest

Afgelopen jaar was niet Doutzen Kroes het meestverdienende Nederlandse model, maar Lara Stone. Stone wist 4,4 miljoen dollar binnen te harken, terwijl Doutzen niet meer in de top 10 van best verdienende modellen voorkomt.

Vorig jaar stond Doutzen nog op een vijfde plek, hoger dan Stone, die dit jaar een zevende plek wist te veroveren. De daling in inkomen van Doutzen heeft ongetwijfeld te maken met haar zwangerschap en het feit dat ze werkt aan een acteercarrière. Hierdoor heeft ze in het afgelopen jaar minder klussen binnen kunnen halen.

Nummer één op de lijst is wederom Gisele Bündchen. De Braziliaanse schone staat al jarenlang op nummer één en wist dit jaar maar liefst 45 miljoen dollar, of 30 miljoen euro, te verdienen. Hiermee is het 30-jarige model op afstand het allerbest betaalde model. Heidi Klum komt namelijk binnen op nummer twee, maar wist ‘slechts’ 13,5 miljoen euro binnen te harken. Op nummer drie staat Kate Moss met 9 miljoen.

Voor Lara Stone betekent de notering in de top tien een groot succes. Ze werkt al sinds 1999 in de modewereld; ze werd op haar 14e ontdekt in de Parijse metro en deed op haar 15e mee aan de Elite Model Look. Inmiddels heeft ze shows gelopen voor Hermès, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Louis Vuitton,Victoria’s Secret, Michael Kors en nog vele anderen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021