Excite

Negatieve reacties op homoscène GTST

De soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ (GTST) is over de bank genomen dom vermaak. Een heel enkel keertje willen ze nog wel eens maatschappelijk betrokken uit de hoek komen. Zoals eergisteren, toen ze een vrijscène in beeld brachten. Dat die scène tussen twee mannen was kon veel kijkers niet bekoren. Want zo zijn we in een tolerant land: Conservatief.

De karakters Edwin en Lucas belandden na een emotioneel beladen gesprek bij elkaar in bed. Op Twitter was te lezen dat veel van de anderhalf miljoen kijkers van GTST hier niet van gediend waren. Zo twitterde één kijker: ‘Mijn milkshake komt een btje omhoog bij het zien van naakte kerels in bed.

Gelukkig zijn er ook nog weldenkende mensen op Twitter te vinden die beseffen dat ook dat bij een vrij land hoort en de acteurs loven om de scène. Acteur Ferry Doedens, die de rol van Lucas speelt, is in ieder geval duidelijk over de criticasters, hij vindt ze ‘niet helemaal lekker.’ Ook zijn tegenspeler Raynor Arkenbout snapt alle ophef niet en is trots dat de scène het onderwerp veelbesproken heeft gemaakt.

De homobelangenvereniging COC is geschrokken van de reacties. ‘Als mensen een heteropaartje zien zoenen, denken de ze ‘leuk, die zijn verliefd’ maar als het over twee jongens gaat vindt de helft van Nederland dat plotseling aanstootgevend,' schreef COC-woordvoerder Philip Tijsma.

Afbeelding: Flickr, gebruiker elsie esq.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020