Excite

Nelly Furtado wil geld van Kadhafi niet meer

De Libische dictator Muamar Kadhafi bevindt zich niet alleen in de hoek waar de klappen vallen, hij lijkt ook op de schopstoel te zitten. Demonstranten in het Noord-Afrikaanse land willen de despoot weg hebben en hun acties lijken effect te hebben. In verband gebracht worden met Kadhafi is op dit moment dan ook niet handig.

Zangeres Nelly Furtado gaat het geld dat ze van hem heeft ontvangen voor een optreden dan ook doneren aan een goed doel. Dat zei de Amerikaanse popster gisteren op Twitter. De 1 miljoen dollar die ze in 2007 voor een optreden in Italië van Kadhafi kreeg wil ze niet langer hebben.

Tegen de NOS zei muziekjournalist Jean-Paul Heck dat het een veelvoorkomend fenomeen is dat artiesten voor rijke stinkerds uit olielanden optreden. ‘Het is van alle dag en gaat om vreselijk hoge bedragen.’ Ook artiesten als Usher en Mariah Carey traden ooit voor de Libische leider op.

Heck noemt het hypocriet dat Furtado het geld ineens weg wil geven. ‘Dan heb je wel een paar kilo boter op je hoofd. Ze had van te voren moeten weten wat voor man Kadhafi is. Ze had zich beter moeten laten inlichten door haar management.’

Overigens is Furtado allerminst een grootverdiener als het gaat om optreden voor rijke sjeiks. De rockband de Eagles verdiende ooit 6 miljoen dollar voor het spelen van één nummer voor een oliebaron.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Leo Lavish

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020