Excite

Nelson Mandela in het ziekenhuis

Voormalig Zuid-Afrikaans president Nelson Mandela is woensdag opgenomen in het Milpark ziekenhuis in Johannesburg. Mandela ondergaat regelmatig onderzoeken, maar in dit geval moest hij een nacht in het hospitaal blijven. Gevreesd wordt voor de gezondheid van de 92-jarige oud-president.

Donderdagochtend kwam Winnie Mandela haar ex-man bezoeken en in de middag zouden hoge functionarissen van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), waar Mandela ooit voorzitter van was, langs komen. Journalisten en fotografen verdringen zich voor de ingang van het Milpark ziekenhuis wat heeft geleid tot hevige speculatie. Volgens het ANC hoeft niemand zich zorgen te maken en is Mandela niet in gevaar.

Ook de huidige president van Zuid-Afrika, Jacob Zuma, heeft zich uitgesproken over de opname van Nelson Mandela. Hij vroeg de media de artsen niet onder druk te zetten en Mandela 'het respect te geven dat hij verdient.' Volgens Zuma is de oud-president in goede handen bij de specialisten van het Milpark ziekenhuis.

Nelson Mandela leidde Zuid-Afrika van 1994 tot 1999 en werd geroemd om zijn strijd tegen de apartheid. Hij zat 27 jaar vast in de gevangenis op Robbeneiland. Na zijn vrijlating werd hij unaniem gekozen tot voorzitter van zijn partij ANC, en later tot president. Hij zorgde voor verzoening in Zuid-Afrika en is nog steeds het bekendste symbool van dat land.

Afbeelding: Flickr, gebruiker South Africa The Good News

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020