Excite

Nexus One: de nieuwste Google telefoon!

Na het succes van onder andere de iPhone aan te hebben gekeken, heeft Google besloten dat het tijd is voor een eigen mobiele telefoon, de Nexus One. Het toestel zal vanaf komend jaar te koop zijn.

De eerste foto’s van de Nexus One zijn in ieder geval al wel uitgelekt; medewerkers zijn namelijk al druk bezig met het testen van de telefoon. De eerste exemplaren zouden gemaakt zijn door HTC, een bekende producent van smartphones. Het telefoontoestel zal gebruik gaan maken van het besturingssysteem van Google, Android. Dit besturingssysteem was al beschikbaar voor smartphones, maar tot op heden had Google zelf nog geen smartphone, buiten de x1. Met de Nexus One zal daar verandering in moeten komen.

Liefhebbers voor de Google Nexus One kunnen de telefoon straks waarschijnlijk via de website bestellen. Om er vervolgens mee te bellen kun je een abonnement naar keuze afsluiten. Dit is een slimme zet; Apple werkt voor de iPhone samen met een aantal providers, waardoor je beperkt bent in je keuze. Zo kun je een iPhone officieel in Nederland alleen gebruiken in combinatie met een T-Mobile abonnement.

Google heeft inmiddels bevestigd dat verschillende medewerkers inderdaad een nieuwe telefoon gehad hebben. dus de kans dat de uitgelekte foto’s echt zijn, is groot. Over hoe het staat met de ontwikkeling van het toestel of wat het toestel allemaal zou moeten kunnen is nog niets duidelijk. Volgend jaar zal het toestel echter al op de markt gebracht worden, dus dan kunnen we het zelf testen!

Afbeelding: Engadget

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020