Excite

Nicht en petekind Johan Vlemmix omgekomen bij busongeluk

Zanger Johan Vlemmix is enorm aangeslagen over het nieuws dat zijn nichtje en petekind Ilana nooit meer thuis zal komen van haar skivakantie in de Zwitserse Alpen. Een emotionele Vlemmix zei in het programma Shownieuws: “Ik heb het slechte nieuws net te horen gekregen, ik heb de hele dag gewacht. Ik heb geen nichtje meer. Het is verschrikkelijk.” Het 11-jarige meisje is één van de 28 buspassagiers die dinsdagavond de dood vonden toen een Belgische touringcar tegen de wand van een tunnel botste in Zwitserland.

Ilana

Ilana is de dochter van de broer van Vlemmix’ ex-vrouw. Ze was één van de 46 kinderen aan boord van de Belgische touringcar. Johan had wekelijks contact met zijn petekind. “Je ziet de hele dag het beeld van je nichtje voor je,” zei Vlemmix gisteren. In totaal kwamen zeven Nederlandse kinderen om het leven en raakten er drie gewond.

Wereldwijde steunbetuigingen

Vanuit de hele wereld stromen verklaringen van medeleven binnen over het ongeval, waaronder die van Barack Obama. De woordvoerder van de Amerikaanse president Tommy Vietor verklaarde: “Het verlies van zo veel jonge levens is hartverscheurend. Als een goede vriend van België en Zwitserland, staan we klaar om welke hulp dan ook te verlenen.” Ook koningin Beatrix toonde haar medeleven aan de families van de slachtoffers via de Twitter van het Koninklijk Huis.

Tragisch ongeval

De schoolkinderen waren op terugreis van een skivakantie toen het noodlot toesloeg. De bus raakte in een tunnel een stoeprand, waardoor het frontaal op hoge snelheid tegen een muur botste. Onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval is nog in volle gang. De kinderen zaten in het zesde leerjaar en gingen op skivakantie om hun laatste jaar op de basisschool af te sluiten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020