Excite

Nick & Simon genomineerd voor Twitteraward

Nick & Simon maken kans om de meest gewaardeerde artiesten op Twitter te worden. Het zangduo is donderdagavond in de Twitteraar van het Jaar-verkiezing genomineerd voor de categorie artiesten.

Nick en Simon zijn allebei behoorlijk actief op Twitter, maar ook andere collega-artiesten maken kans op de award. De Volendammers moeten het opnemen tegen Ilse De Lange, Dewi Pechler, Joan Franka en Elsemieke van Aalst.

De Twitteraar van het Jaar-awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Marco Borsato sleepte toen de prijs voor meest gewaardeerde artiest op Twitter in de wacht. Behalve artiesten kunnen ook tv-persoonlijkheden, dj’s, politici en minder bekende Nederlandse Twitteraars een award winnen.

Kanshebbers in de categorie tv-persoonlijkheden zijn presentatrice Nicolette van Dam, stylist Bastiaan van Schaik en Jeroen van Koningsbrugge. Guel Beelen en Gerard Ekdom maken kans op de award in de categorie dj’s.

De verkiezing voor Twitteraar van het Jaar is vorig jaar als een grap begonnen, maar werd een serieuze wedstrijd toen binnen een paar dagen al twintigduizend mensen hun stem hadden uitgebracht. De organisatie hoopt dit jaar op nog meer stemmen.

Vorig jaar werd de website van de verkiezing tweeduizend keer bezocht tijdens de nominatieronde. Dit jaar hebben al vijfduizend mensen hun weg naar de site gevonden. ‘Deze meer dan verdubbeling zal er ongetwijfeld toe leiden dat het aantal uitgebrachte stemmen van vorig jaar, 32 duizend, overtroffen zal worden’, aldus de organisatie.

Voor wie zijn favoriete Twitteraar steun wil betuigen: er kan nog tot middernacht op oudejaarsdag gestemd worden op de genomineerden.

Afbeelding: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020