Excite

Nicole van der Hurk vermoord door tbs'er?

De verdachte van de moord en verkrachting van Nicole van den Hurk in 1995, blijkt in 2001 een tbs-straf opgelegd te hebben gehad. Tot zijn aanhouding vorige week werd de 46-jarige verdachte Helmonder behandeld in de kliniek. In de afgelopen jaren werd de man minstens drie keer veroordeeld voor geweld en verkrachting van vrouwen.

Eerder delict

De Helmonder liep vorige week tegen de lamp toen zijn DNA werd onderzocht in de zaak van Nicole van den Hurk. Zijn behandeling voor een delict uit 2000 was al meer dan een jaar geleden voor het laatst verlengd. Hij trok toen in Valkenswaard een vrouw van de fiets, sleurde haar mee een rietveld in en verkrachtte haar meerdere keren onder bedreiging. Volgens een psychiater was de man “een kruitvat vol haat.” Onder invloed van alcohol en cocaïne, en het verdriet van een verbroken relatie, zou de man niet voor zichzelf instaan.

Supermarkt

Nicole van den Hurk viel vijf jaar eerder ten prooi aan de Heldmonder. Op 6 oktober 1995 in de vroege ochtend fietste de 15-jarige Nicole van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte in winkelcentrum Woensel, in Eindhoven. Daar kwam zij nooit aan. Op 22 november 1995 werd haar lichaam gevonden in het bos langs de Mierloseweg in Lierop.

DNA afstaan

Daders van ernstige misdaden moeten tegenwoordig hun DNA afstaan voor onderzoek. Op basis van nieuwe informatie kon de verdachte eind 2012 gelinkt worden aan de zaak van Nicole van den Hurk. Het Nederlands Forensisch Instituut bewaart de sporen uit de zaak van 1995 en kon daardoor vorige week de doorbraak forceren. Volgens stiefvader Ad van den Hurk is de verdachte geen bekende van de politie, zo vertelt hij bij Omroep Brabant. De familie bereid een schadeclaim voor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020