Excite

Nieuw album van Asterix komt vandaag uit!

Vergeet even de economische crisis. Vergeet even de oorlogen in het Midden-Oosten. Vergeet even de ellende van de AOW, koopzondagen en Mexicaanse griep. Vandaag kan namelijk sowieso niet meer stuk. Er is een nieuwe aflevering in de reeks Asterix-stripboeken uitgekomen. Vandaag, op de vijfstigste verjaardag van Asterix, kun je de 37ste aflevering kopen. Mooier kan toch niet? Hoeft niet eens de zon te schijnen om er toch een geweldige dag van te maken.

De nieuwe Asterix heet 'De verjaardag van Asterix en Obelix: het gouden album' en komt in vijftien landen uit. Ook in Nederland. Echte fans konden gisteravond in Leiden al een exemplaar kopen. Het stripboek bestaat uit twaalf korte verhalen die in het teken staan van de verjaardag van Asterix en Obelix. Niet alleen leuk voor de verzamelaar, ook leuk om je verzameling jeugdsentiment eindelijk eens mee te beginnen!

In Frankrijk wordt de verjaardag van Asterix groots gevierd. Vandaag wordt Parijs namelijk bezet door de Galliërs. Op verschillende plaatsen in de Parijs worden evenementen en shows georganiseerd in het teken van Asterix. Het mag ook wel, want Asterix blijft een van de grootste successen in de stripwereld. In 107 landen zijn de strips vertaald en wereldwijd zijn er al 325 miljoen exemplaren verkocht. Bij Toutatis, alsof de tekenaars zelf van de toverdrank gedronken hebben!

Ook Google besteedt uitgebreid aandacht aan het vijftigjarig bestaan van Asterix. Traditiegetrouw vieren ze dit met een Google Doodle, een tekening die voor een dag het logo van Google vervangt. Ook op de Nederlandse Google valt vandaag de hele dag een afbeelding van Asterix en Obelix te zien!

Afbeelding: Standaard.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019