Excite

Nieuw boek J.K. Rowling geen Harry Potter

Recensenten en critici staat het nieuwe boek van J.K. Rowling vol met seks, drugs en venijn. Het boek ‘The Casual Vacancy’ staat bol van gemene mensen, verkerend in afgrijselijke situaties. Hoewel de karakters in Harry Potter altijd uitzicht hadden op verbetering van hun persoonlijke situatie, in The Casual Vacancy is geen plaats voor mededogen. Seks, drugs, kindermisbruik en lichamelijke mutatie, Rowling schuwt geen enkel onderwerp in haar eerste boek voor volwassenen.

Verhaal The Casual Vacancy

The Casual Vacancy, die in het Nederlands verkocht gaat worden als ‘Een Goede Raad’ gaat over het kleine fictieve dorpje Pagford in Groot-Brittanië. Het verhaal begint met de dood van gemeenteraadslid Barry Fairbrother. Kort wisselen verdriet en venijn elkaar af, waarna er een strijd begint om de vrijgekomen raadszetel. Mensen uit het arme deel van het dorp strijden tegen de rijken, waarbij enkele gezinnen geraakt worden door het tumult. Ondertussen doen zich allerlei obscene gebeurtenissen voor: personage Ruth wordt gemolesteerd door haar man Simon, een schoolhoofd maakt zich schuldig aan seksueel misbruik en heeft een van de tieners in het dorp de onbedwingbare drang in zichzelf te snijden. Bepaald geen onderwerpen voor een kinderboek.

Succes

Volgens de eerste recensies is het boek geen meesterwerk en een tikje saai, maar niet slecht. Hoewel het geen onvergetelijk succes zal worden, zoals de Harry Potter-reeks. Dat het een bestseller gaat worden is bijna onvermijdelijk. In de voorverkoop werden al bijna een miljoen exemplaren verkocht. In Nederland zal ‘Een Goede Raad’ uitkomen op 17 oktober, in een grote oplage van 220.000 stuks.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020