Excite

Nieuw: de USB-vinger

Jerry Jalava uit Finland verloor een vinger in een motorongeluk maar maakte van de nood een deugd: zijn prothese heeft maar liefst 2 gigabyte aan opslagcapaciteit. Zo heeft de Fin altijd zijn foto's, films en documenten "bij de hand".

De prothese lijkt op een normale vinger maar de nagel is makkelijk naar achter te buigen. Zo komt een usb-aansluiting te voorschijn. Het zal niemand verbazen dat deze fanatieke motorrijder van beroep programmeur is. Na zijn ongeluk waarbij hij een Ducati van een week oud in de prak reed, werd hij naar het ziekenhuis in Helsinki overgebracht. Daar bevestigde de specialist dat de helft van de vinger geamputeerd zou moeten worden. Toen de patiënt vertelde wat hij voor de kost deed, grapte hij dat hij het liefst een "USB-vinger" had.

Zijn wensen werden vervuld. Gelukkig voor Jerry Jalava is de prothese zo gemaakt, dat hij makkelijk van de overblijvende helft van de vinger te verwijderen is. Zo hoeft hij niet bij de computer te blijven zitten terwijl hij bijvoorbeeld wat foto's laat zien. Ook is de Fin al van plan in de nabije toekomst zijn usb-vinger te upgraden om meer opslagcapaciteit en draadloze mogelijkheden te hebben. Zo wordt de prothese nog handiger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019