Excite

Nieuw Feyenoord-stadion misschien op andere plek

De Afrikaanderwijk moet de thuishaven van voetbalclub Feyenoord worden. De wijk in Rotterdam-Zuid, waar het nieuwe stadion zou moeten komen, ligt in de deelgemeente Feijenoord en het plan zou wat dat betreft dus geen problemen opleveren. De VVD wil de mogelijkheden op deze locatie graag onderzoeken.

Volgens het oude plan zou het stadion vlak naast De Kuip komen te staan, het huidige onderkomen van de voetbalclub. Dat plan stuitte op veel weerstand. Feyenoord zelf gaat het zowel financieel als sportief niet voor de wind. Het college besloot daarom in december de beslissing over het nieuwe stadion vooruit te schuiven naar de zomer van 2011.

De VVD in de havenstad denkt dat het nieuwe plan financieel veel beter haalbaar is. Er zou geen nieuwe grond aangekocht hoeven worden aangezien de grond waarop het stadion moet komen al in gemeentelijke handen is. Volgens een woordvoerder van de partij zijn 'voorzieningen voor openbaar vervoer volop aanwezig en zal een stadion op deze plek een grotere economische impuls opleveren voor de wijken op Zuid.'

Voorlopig is de komst van een nieuw stadion nog uiterst onzeker. Het college heeft aangegeven dat een meerderheid in de gemeenteraad er voor voelt om nog eens te kijken naar een mogelijke verbouwing of uitbreiding van het oude stadion.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Vincent Teeuwen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020