Excite

Nieuw keurmerk concertkaartjes

Er komt een nieuw keurmerk voor concertkaartjes. Het nieuw keurmerk heeft betrekking op de verkopers van toegangskaartjes en moet de doorverkoop van kaartjes gaan voorkomen. Het keurmerk zal zaterdag worden gepresenteerd op Eurosonic Noorderslag.

Ongereguleerde doorverkoop

Initiatiefnemer van het nieuwe keurmerk, Stichting Kwaliteit Evenementen Nederland (SKEN), wil met het keurmerk de ‘ongereguleerde doorverkoop’ van toegangskaarten fors terugdringen.

Deze zwendel heeft nadelige gevolgen voor jou als consument. De doorverkoop heeft namelijk vaak een prijsopdrijvend effect. Soms betaal je voor een doorverkocht kaartje wel drie maal zoveel als voor een officieel ticket.

Daarnaast ontstaat er vaak ook nog eens een onnodig tekort aan kaartjes. Doorverkoopkanalen kopen grote hoeveelheden kaartjes op, waardoor er te weinig kaarten overblijven voor de gewone mens.

Voorwaarden verkooppunten

SKEN Ticketkeur stelt een aantal voorwaarden waaraan de verkooppunten moeten gaan voldoen. Zo moeten de sites bijvoorbeeld rechtstreeks samenwerken met de organisatoren van het concert of event. Onder meer Ticketservice en de Vereniging van Nederlandse Poppodia hebben zich al bij het keurmerkinitiatief aangesloten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019