Excite

Nieuw: Naked Friday!

Als je wilt dat je werknemers beter presteren, dan hoef je niet te beginnen over een salarisverhoging of een cursus. Vraag gewoon of je personeel naakt naar het werk komt! Dat was precies wat David Taylor, zakelijk psycholoog, deed. Hij vroeg alle medewerkers eens een dag naakt naar het kantoor te komen, om zo de werkspirit te verhogen. Verrassend genoeg deden alle personeelsleden mee en was het resultaat positief. Volgens Taylor zorgt juist het vertrouwen dat je een ander schenkt door jezelf naakt te laten zien ervoor dat je minder gereserveerd bent en minder problemen hebt met eerlijk over jezelf of over je problemen te praten. Dit werkte, want nu de medewerkers elkaar naakt hebben gezien, blijken er geen grenzen meer te zijn en kunnen ze beter met elkaar samenwerken. Overigens was het naakt verschijnen geen verplichting. Als mensen liever ondergoed aanhielden, was dit geen enkel probleem.

Voorafgaand aan ‘Naked Friday’, zoals de dag genoemd werd, moesten alle werknemers al een deel van hun lichaam fotograferen. Daarna moesten ze een naaktmodel schetsen en aangeven hoe ze over hun lichaam dachten. Taylor had slechts een week nodig om de medewerkers mee te krijgen met zijn plan en hoewel ze aanvankelijk erg nerveus waren, bleek de hele ervaring uiteindelijk vooral prettig.

Het bedrijf spint dan ook garen bij de bijzondere dag. De zaken gaan inmiddels zo goed, dat er zelfs twee extra werknemers aangenomen konden worden. Misschien toch een nieuw idee voor het Nederlandse bedrijfsleven?

Afbeelding: The Sun

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020