Excite

Nieuw spel laat 13 jaar op zich wachten

Fanatieke gamefans kunnen hun geluk niet op; na meer dan dertien jaar in spanning gewacht te hebben, is het dan zo ver. De langverwachte game Duke Nukem Forever komt binnenkort eindelijk uit. De makers hebben bevestigd dat het spel vanaf zes mei in de winkels ligt.

De game waarin veel schoten, one-liners en naakte vrouwen voorkomen, is volgens sommigen zo ontzettend fout dat het vanzelf weer goed wordt. De hoofdrolspeler, Duke Nukem, moet nare aliens uitschakelen die een stad veroverd hebben. Naast het tactische element (het gebruik van liften, bommen met ontsteking op afstand en handige schuilplaatsen) was het leukste van het spel eigenlijk de botte humor van Duke. Wie kent de onliners nog als ‘That’s gotta hurt’ en ‘Ahhh, that’s better’ (na een bezoek aan het toilet). Het was ook één van de eerste games die je via een netwerk of modem samen kon spelen.

Duke Nukem Forever leek definitief verleden tijd toen 3D Realms failliet ging. Daarna klaagde uitgever de studio aan, omdat ze de game niet binnen een redelijke tijd hebben afgeleverd. In mei werd een schikking getroffen. De nieuwe ontwikkelaar Gearbox, heeft het spel dat ‘forever’ op zich liet wachten, nu eindelijk afgemaakt.

In oktober kregen gamers al een voorproefje van het spel, op het Firstlook-gamersevenement in Amsterdam. Het spel komt in Europa uit voor de pc, de Xbox 360 en de PlayStation.

afbeelding:www.google.nl/images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020