Excite

Nieuwe Bin Laden-opname niet erkend

Het Witte Huis weigert een nieuwe geluidsopname van het brein van Al-Qaeda, Osama Bin Laden, te erkennen en zegt dat het hoogstwaarschijnlijk niet meer is dan een poging om in het nieuws te blijven. Ook zou de tape bedoeld zijn om sponsors aan te moedigen opnieuw geld te storten.

"Het lijkt erop dat de opname deel uitmaakt van een voortdurende inzet om nieuwswaardig te blijven in een tijd waarin Al Qaeda's ideologie, missie en agenda wereldwijd in vraag gesteld worden", zegt Gordon Johndroe, presidentiële woordvoerder van de Verenigde Staten.

In de opname vraagt Bin Laden dat er een jihad gestart zou worden om de aanvallen in de Gaza te stoppen. Deze heilige oorlog zou tegen Israël zijn. Bin Laden hekelt de leiders van de Arabische en Islamitische landen vanwege hun antwoord naar Israël toe, waardoor er 1000 Palestijnen om het leven gekomen zijn, waaronder minstens 292 kinderen.

De opname komt minder dan een week voor Barack Obama zijn positie als president inneemt boven water. De nieuwe president erft hiermee de wereldwijde oorlog tegen het terrorisme, gestart door George W. Bush na de aanvallen van 11 September 2001.

Volgens Bin Laden "is het een militaire afgang als Obama de oorlog niet verderzet, maar als hij verdergaat zal hij verder wegzinken in de economische crisis. Hoe kan het ook anders als je niet één maar twee oorlogen overerft. Hij zal ze niet verder kunnen zetten zolang wij verdergaan meer gevechtsfronten te creeëren, moge God het willen."

De bevoegde instanties in de Verenigde Staten zullen in de komende uren bekend maken of het hier inderdaad om de stem van Bin Laden gaat of niet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020