Excite

Nieuwe juryleden voor X factor

In het nieuwe seizoen van de RTL talentenjacht X factor keren Stacey Rookhuizen en Eric van Tijn niet meer terug als jurylid. Gordon en Angela Groothuizen blijven wel onderdeel van de jury van de talentenjacht.

Eric van Tijn

Eric van Tijn had al een vermoeden dat er een einde zou komen aan de vaste samenstelling van de X Factor jury. “Ja, het programma was blijkbaar toe aan een opfrisbeurt”, zegt Van Tijn in De Telegraaf. “Het is niet van tevoren met me besproken dat het voor mij zou ophouden. Maar omdat ik nu eenmaal door mijn werk als producer veel contacten in de muziekwereld heb, wist ik al heel lang met wie ze allemaal spraken. Toen sijpelde bij me door dat er een en ander bij X Factor zou gaan veranderen.”

Ali B nieuw jurylid

Gordon en Angela Groothuizen zullen in het nieuwe seizoen bijgestaan worden door Ali B. De rapper toert op dit moment door de theaters met zijn programma Op Volle Toeren. De keuze voor het programma was nog niet zo snel gemaakt zegt Ali B in het Algemeen Dagblad. “Ik heb er lang over nagedacht. Ik ben namelijk niet zo'n fan van de meeste talentenjachten.,” vertelt Ali B. “Kandidaten moeten maar luisteren naar wat de jury van ze vraagt. Zo vind ik het vreemd dat artiesten vaak uit hun eigen 'comfort zone' moeten stappen, omdat ze zogenaamd alles moeten kunnen. Als jurylid ga ik voor authenticiteit! Ik krijg die ruimte bij X Factor.”

Vierde jurylid

Wie er naast Ali B zal aanschuiven als nieuw jurylid is nog niet bekend. Candy Dulfer wordt genoemd als mogelijke vierde aan de X Factor desk, maar daar wil de programmadirecteur van de talentenjacht, Erland Galjaard, nog niets over zeggen. Wel speculeert hij over de presentatoren. “Als het agendatechnisch lukt, gaat koningskoppel Wendy en Martijn het programma presenteren. Anders denk ik aan Winston Gerschtanowitz en dan met een andere vrouw,” aldus Galjaard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020