Excite

Nieuwe mobieltjes in Barcelona

De mobiele telefoons van tegenwoordig moeten een aanraakscherm hebben, veel smart-phone functies hebben en goed voor het milieu zijn. Tijdens het Mobile World Congres in Barcelona komen de grote gsm-fabrikanten bij elkaar om de nieuwste modellen te tonen.

Er werd verwacht dat er veel mobiele telefoons met het Android besturingssysteem zouden zijn, maar dit bleek niet het geval te zijn. Veel ontwikkelaars gaven aan dat ze er wel mee bezig zijn, maar er waren nog geen prototypes van aanwezig. De enige telefoon die het Android besturingsprogramma heeft is de HTC Magic, die veel op zijn voorganger, de G1 lijkt.

Verder zijn er op het congres nieuwe modellen van Samsung, LG en Garmin te bewonderen. Er zijn diverse extra’s op de telefoons die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonnecel op de nieuwe Blue Earth van Samsung, die de telefoon kan opladen als je hem in de zon legt. Of de nieuwe LG GD 900, de allereerste telefoon met een doorzichtig toetsenbord. En dan is er nog de De Garmin G60, die wat weg heeft van een GPS en die veel wegenkaarten ter beschikking heeft.

Sony Ericsson komt dit jaar met een telefoon waar foto’s mee gemaakt kunnen worden met maar liefst 12 megapixels. Hiermee wordt het record van 8 megapixels op een telefoon ruimschoots verbroken.

Hoe duur de nieuwe mobieltjes in de winkel zullen zijn is nog niet bekend.

Bekijk de beelden van Nokia op het Mobile World Congress hier:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020